Strafrecht

Het strafrecht is onder te verdelen in vele verschillende takken. Het maakt niet uit of u verdacht wordt van een commuun of van een bijzonder strafbaar feit, en of u bij de politierechter of bij de meervoudige kamer dient te verschijnen. U kunt bij Van Oostveen Strafrecht terecht voor rechtsbijstand in al deze gevallen. Of u nu al een dagvaarding heeft of nog niet, het is verstandig om tijdig een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Commuun strafrecht

Onder het commune strafrecht vallen de ‘gewone’ strafbare feiten, die in het Wetboek van Strafrecht te vinden zijn. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan: diefstal, openlijke geweldpleging, mishandeling, moord en doodslag, verkrachting en aanranding, afpersing, belediging, stalking, fraude of witwassen. Als u hiermee te maken krijgt, kunt u rekenen op onze ervaring en expertise. Wij geven u advies op het politiebureau, wij bereiden samen met u de zaak voor en staan u bij als u voor de rechter moet verschijnen.

Bijzonder strafrecht

Naast het commune strafrecht bestaat het bijzonder strafrecht. De strafbare feiten die hieronder vallen zijn in verschillende bijzondere wetten te vinden. Wordt u bijvoorbeeld verdacht van het hebben van een hennepkwekerij, wapenbezit, belastingontduiking of rijden onder invloed? Het kan ook gebeuren dat het Openbaar Ministerie van mening is dat u geld zou moeten terugbetalen aan de Staat. U ontvangt dan een zgn. ontnemingsvordering. Ook in deze gevallen spannen wij ons voor u tot het uiterste in.

Overig

Naast strafzaken kunt u bij Van Oostveen Strafrecht ook terecht met zaken die daarmee te maken hebben. Denkt u daarbij aan zaken in het penitentiair recht (klachtzaken PI), bestuursrechtelijke (sanctie)zaken (woningsluitingen, last onder dwangsom i.v.m. vermeend strafbaar handelen), klagen tegen de verwerking van uw DNA of bezwaar maken tegen de afwijzing van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Registratie

Mr. Van Oostveen heeft zich geregistreerd op het hoofdrechtsgebied strafrecht in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.