Strafrecht

Het strafrecht is onder te verdelen in vele verschillende takken. Het maakt niet uit of u meerderjarig of minderjarig bent, of u verdacht wordt van een commuun of van een bijzonder strafbaar feit, en of u bij de politierechter of bij de meervoudige kamer dient te verschijnen. U kunt bij Verschuren & Van Oostveen Advocaten terecht voor rechtsbijstand in al deze gevallen. Of u nu al een dagvaarding heeft of nog niet, het is verstandig om tijdig een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Commuun strafrecht
Onder het commune strafrecht vallen de ‘gewone’ strafbare feiten, welke in het Wetboek van Strafrecht te vinden zijn. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan: diefstal, openlijke geweldpleging, mishandeling, moord en doodslag, verkrachting en aanranding, afpersing, belediging, stalking, fraude of witwassen. Als u hiermee te maken krijgt, kunt u rekenen op onze ervaring en expertise. Wij geven u advies op het politiebureau, wij bereiden samen met u de zaak voor en staan u bij als u voor de rechter moet verschijnen.

Bijzonder strafrecht
Naast het commune strafrecht bestaat het bijzonder strafrecht. De strafbare feiten die hieronder vallen zijn in verschillende bijzondere wetten te vinden. Wordt u bijvoorbeeld verdacht van het hebben van een hennepkwekerij, wapenbezit, belastingontduiking of rijden onder invloed? Het kan ook gebeuren dat het Openbaar Ministerie van mening is dat u geld zou moeten terugbetalen aan de Staat. U ontvangt dan een zgn. ontnemingsvordering. Ook in deze gevallen spannen wij ons voor u tot het uiterste in.